Tuinhulpen.nl stopt. Helaas vraagt het onderhoud van dit platform de beheerder te veel tijd. Binnenkort stopt de website zijn operatie.

Tuinieren en tuinhulp tips

Als je een beginnende tuinhulp bent zijn deze tips belangrijk:

  • Bereid de klus goed voor. Heb je geen andere afspraken op die dag? Heb je de juiste kleding en gereedschap mee?
  • Neem de volgende informatie mee: je eigen telefoonnummer en een identificatiebewijs. Als je jonger bent kun je ook het telefoonnummer van je ouders meegeven voor als er problemen zijn.
  • Let op speciale instructies voor de tuin. Zijn er plekken waar je liever niet mag komen van de bewoners? Zijn er bijzondere planten of struiken die extra aandacht vereisen?
  • Is er al gereedschap en materiaal aanwezig? Vraag altijd van te voren of je het aanwezige materiaal mag gebruiken. Bedenk ook dat bijvoorbeeld niet elke grasmaaier hetzelfde werkt en vraag desnoods om instructies.
  • Mag je binnenkomen? Vraag ook altijd aan de bewoners of je in huis mag komen om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken of naar de wc te gaan.
  • Maak een duidelijke afspraak over je vergoeding. Overleg van te voren over je vergoeding/salaris en werktijden. Je kunt samen een contract opstellen (iets op papier of per e-mail een bevestiging is al iets) zodat alles schriftelijk is vastgelegd en er geen onduidelijkheden ontstaan.
  • Ga verstandig en veilig te werk. Zorg ervoor dat je beschermende kleding aan hebt zoals handschoenen, werkschoenen/kaplaarzen. Als het regent is een regenpak natuurlijk altijd handig. Pas goed op als je een zaag of tuinschaar moet gebruiken. Neem bij voorbaat een EHBO-kit/verbanddoos mee voor verwondingen. Houd ook een telefoon op zak als je een dringende vraag hebt of als je in een noodsituatie zit.